Laden Evenementen

« All Evenementen

Benefietconcert voor Stichting Leergeld Eindhoven

maart 25 @ 15:00 - 17:00

€15
leergeld eindhoven

Benefietconcert voor Stichting Leergeld Eindhoven door Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance op zondagmiddag 25 maart 2018 in de St. Lambertuskerk aan de Hoogstraat in Eindhoven
In januari 2018 verscheen een rapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek over Armoede in Nederland. Daar staan schokkende cijfers in. Een op elke negen kinderen groeit op in armoede. Ook in Eindhoven! Liefst 6400 in totaal. In elke schoolklas zitten gemiddeld drie (!) kinderen die niet kunnen meedoen aan dingen die wij heel normaal vinden: meegaan op schoolreisje, lid zijn van een sportvereniging, muziekles volgen, leren zwemmen, op vakantie gaan, een goede fiets hebben als je naar school moet, een computer hebben voor als je in het middelbaar onderwijs zit.
En wat betekent niet kunnen meedoen voor die kinderen: je wordt voor je leven op achterstand gezet en de kans dat je daardoor ook zelf later in armoede opgroeit is aanzienlijk.
Stichting Leergeld Eindhoven is een stichting die probeert om kinderen die in deze achterstand moeten opgroeien te helpen. Het motto van Leergeld, in heel Nederland, want er zijn 100 Stichtingen Leergeld actief, is niet voor niets: Alle Kinderen mogen meedoen!!
Niet met geld maar met voorzieningen. Stichting Leergeld betaalt de contributie van de voetbalclub, of betaalt de zwemles, of zorgt voor een goede fiets, of, noem maar op. Ze zorgt ervoor dat het kind kan meedoen. Vele tientallen vrijwilligers zetten zich voor Leergeld Eindhoven in en verrichten op die manier belangrijk werk.
Stichting Leergeld Eindhoven krijgt beperkt subsidie van de gemeente. In ieder geval te weinig om de kosten te dekken. En daarom zijn van bedrijven en particulieren noodzakelijk en meer dan welkom.
Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance wil met een benefietconcert geld inzamelen om het goede werk van Stichting Leergeld Eindhoven te steunen. Op 25 maart zingen we in de Lambertuskerk aan de Hoogstraat in Eindhoven een concert. Entree €15,-, kinderen €7,50. Informatie over de kaartverkoop volgt nog.
Van harte nodigen we iedereen die Leergeld een goed hart toedraagt en van koorzang houdt bij dit concert aanwezig te zijn. Help ons de kerk vol te krijgen! Leergeld is het waard.
Tot 25 maart 15.00 uur in de Lambertuskerk.

Locatie

St.Lambertuskerk
Hoogstraat 299,
Eindhoven, Nederland

Organisator

Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance
Telefoon:
0402113933
E-mail:
secretariaat@labonneesperance.nl
Website:
www.labonneesperance.nl