Oproep voor de nieuwe Nederlandstalige opera productie MOZARTS ZAUBERFLOTE

Gepubliceerd op 7 april 2023 om 10:16

Jouw koor in een grote opera productie?


OPERA2DAY en de Theateralliantie zoeken amateurkoren voor de nieuwe grootschalige theaterproductie MOZARTS ZAUBERFLÖTE in een regie van Theu Boermans.

Over de voorstelling


Na het succes van de voorstelling Amadeus (2019) brengen regisseur Theu Boermans en zijn team nu de opvolger: Mozarts Zauberflöte, een opwindende en actuele bewerking van de wereldberoemde opera Die Zauberflöte. Voor deze versie is een uitdagend nieuw Nederlandstalig libretto geschreven. Het belooft opnieuw een sprankelende, theatrale en muzikale ervaring te worden, uitgevoerd met live koor en orkest. Net als in Mozarts tijd bestaat de cast uit een mix van acteurs en zangers. Het leidt tot een brutale Zauberflöte die even tragisch als komisch is.


De productie speelt van mei t/m december 2023 in schouwburgen door heel Nederland. (Voor de volledige speellijst klik hier.)

Wat wij zoeken


Per speelstad zoeken we 10 tot 15 (amateur)koorzangers (alle stemmen vertegenwoordigd) die in een viertal scènes de overige zangers komen versterken. In totaal staan jullie ongeveer tien minuten op het toneel.
Als jouw koor meedoet, krijgen jullie ruim van tevoren duidelijke uitleg van ons; samen met jullie dirigent nemen we de koorstukken door nemen en vertellen we wat jullie op het podium gaan doen. Daarna repeteren jullie de stukken zelf nog een aantal keer met jullie eigen dirigent. Jullie ontvangen ook een orkestopname om mee te repeteren. Op de dag van de voorstelling vindt er een korte repetitie plaats in het theater.


Naast een geweldige ervaring bieden wij een kleine vergoeding voor in de koorkas en kortingskaarten voor koorleden.


We zijn OP KORTE TERMIJN op zoek naar koren die kunnen meezingen in HOORN (montage en try-outs) t/m 4 juni, Schouwburg Het Park) en liefst dan ook DEN HAAG (try-outs en première, 7 t/m 18 juni, Amare) of in AMSTERDAM (21 juni t/m 9 juli, De La Mar).


Eveneens komen we op dit moment graag in contact met geïnteresseerde koren in de buurt van de volgende speelsteden: Breda Chassé / Heerlen Parkstad Limburg Theaters / Nijmegen Stadsschouwburg / Venlo Theater de Maaspoort / Utrecht Stadsschouwburg / Enschede Wilminktheater / Apeldoorn Theater Orpheus / Haarlem Stadsschouwburg / Rotterdam Nieuwe Luxor / Groningen Martiniplaza / Alkmaar TAQA Theater de Vest / Zwolle Zwolse Theaters / Gouda Schouwburg


Heb je interesse? Of wil je meer informatie?


Laat het me weten via meedoen@opera2day.nl - dan neem ik contact met je op.

Ik zie uit naar jullie snelle reactie!

 

Hartelijke groet,

Aline de Jong
projectmedewerker OPERA2DAY / 6 april 2023


«   »