Al 75 jaar Matthäus Passion door Philipskoor

Gepubliceerd op 19 februari 2023 om 13:57

Het Philips’ Philharmonisch Koor en Kamerorkest Alveare voeren samen op 31 maart, 1 en 2 april de Matthäus-Passion uit.

  • 31 maart in de Stadsklooster San Damiano, Van der Does de Willeboissingel 12, 5211 CB, Den Bosch.
  • 1 april in de Lidwinakerk, Raadhuisstraat 209, 5683 GE, Best.
  • 2 april in de Lambertuskerk, Deken van Miertstraat 2, 5461 AA, Veghel. 

Deze editie in 2023 is een mijlpaal: het is het namelijk jaar 75 jaar geleden dat het Philipskoor voor de eerste keer de Matthäus-Passion uitvoerde.

 

 

Het groeide uit tot een bijzondere jaarlijkse traditie. Daarom maken ze er dit jaar een extra feestelijke editie van. De kaartverkoop is inmiddels gestart via www.philipskoor.nl/mp-tickets.

Verraad, veroordeling en dood, maar boven alles ook liefde; hoewel het grootste deel van de tekst van de Matthäus-Passion bijna 2.000 jaar oud is, is de boodschap nog zeer actueel. De Matthäus-Passion vertelt het verhaal van de laatste dagen van Jezus Christus. De tekst is samengesteld door Picander, pseudoniem van Christian Friedrich Henrici. De muziek is natuurlijk van de grote componist Johann Sebastian Bach. Rode draad is het verhaal zoals verteld door de Evangelist Matteüs.

Liefde voor dit werk

In Nederland houden we van de Matthäus Passion. Nergens anders wordt dit werk zo vaak uitgevoerd in de Goede Week en nergens anders genieten zoveel mensen van de bijzondere muziek van J.S. Bach. Het Philipskoor en kamerorkest Alveare delen deze liefde voor dit werk en het Philipskoor voert de Matthäus-Passion al sinds 1948 jaarlijks uit, op diverse plaatsen in Brabant.

Solisten zijn Maarten van den Hoven (Evangelist, vr., za.), Edward Ross (Evangelist, zo.), David Visser (Christus), Agnes van Laar (sopraan), Tobias Segura (altus), Henry Ross (tenor), Vincent Kusters (bas).

Het geheel staat voor het eerst onder leiding van dirigent Iassen Raykov.
De toegang bedraagt €41,50 incl. pauze-consumptie en programmaboekje.

Kaarten zijn te bestellen via www.philipskoor.nl/mp-tickets