Brahms

Gepubliceerd op 24 augustus 2023 om 09:21

Philips’ Philharmonisch Koor, onder muzikale leiding van Iassen Raykov, brengt op donderdag 9 november 2023 om 20:15 uur een ontroerend concert in de Grote Zaal van het Muziekgebouw Eindhoven. Het concert belooft een bijzondere avond te worden waarin werken van Johannes Brahms centraal staan. Met medewerking van Mark van Platen en Ben Martin Weijand, piano, Elenora Hu, sopraan en Sven Weyens, bas.

 

De kern van het concert wordt gevormd door Brahms’ meesterwerk Ein deutsches Requiem, een werk dat luisteraars troost en verlichting biedt. In plaats van een traditioneel gebed voor de overledene heeft Brahms dit requiem gecomponeerd als troost voor de nabestaanden, om hen te helpen het leed te dragen.

Het requiem opent dus ook met de woorden ‘Selig sind, die da Leid tragen, denn sie sollen getröstet werden’ (Zalig zijn zij die treuren, want zij zullen getroost worden). Het stuk is in het Duits, omdat het verstaanbaar moest zijn voor Brahms’ mede-Duitsers. Bij deze uitvoering zal het koor worden begeleid door twee piano's, zoals door Brahms zelf geschreven.


Het concert vangt aan met Brahms’ "Fest- und Gedenksprüche", een prachtige set van drie motetten in de Venetiaanse dubbelkorige stijl. De twee koren wisselen elkaar af in een betoverend stereo-effect. Het stuk wordt zelden uitgevoerd, dus ook daarom zeer de moeite waard.
Het concert duurt ongeveer anderhalf uur en kent geen pauze. Na afloop is er gelegenheid tot napraten met bezoekers en koorleden. De prijs van een drankje is inbegrepen bij het ticket.


Tickets voor dit bijzondere concert zijn verkrijgbaar voor €25,- en kunnen worden besteld via www.muziekgebouweindhoven.nl.


Maak deel uit van deze gedenkwaardige avond vol troost en prachtige muziek, gebracht door het Philips’ Philharmonisch Koor, onder de inspirerende leiding van Iassen Raykov. Mis deze unieke kans niet om te genieten van de muziek van Brahms, een meesterlijke componist die met zijn tijdloze werken harten weet te raken.

 

Concert datum:
09-11-2023

Concert locatie:
Muziekgebouw Eindhoven

Kosten concert ticket:
€ 25,-

Kaarten zijn te bestellen via:
www.muziekgebouweindhoven.nl


«   »