Alma Ibérica

Gepubliceerd op 14 september 2023 om 13:52

Spaanse en Portugese liederen vanuit de Iberische ziel. 

Met zijn nieuwe dirigent Francisca Pizarro verzorgt het Haarlems Klein Koor op zondag 1 oktober een bijzonder concert: Alma Ibérica. Met een programma dat is samengesteld uit composities uit de 20e eeuw lichten wij een tipje op van de sluier van de Iberische ziel.


Centraal staat de prachtige muziek van de Italiaanse componist Mario Castelnuovo-Tedesco bij de dichtbundel ‘Romancero Gitano’ van de Spaanse dichter Frederico Garcia Lorca. Daarnaast zingt het koor werk van de Portugese, politiek geëngageerde componist Fernando Lopes-Graça, dat is geënt op democratische, antifascistische overtuigingen.

De muziek voert ons terug naar de heftige en onzekere omstandigheden van waaruit de huidige democratische samenlevingen in mediterraan Europa zich hebben ontwikkeld. Dit serieuze thema wordt gecombineerd met traditionele volksthema’s uit diverse streken. We zingen over liefde, strijd en verdriet, over overwinning op het kwaad en over het vieren van het leven.

Bij dit programma wordt het Haarlems Klein Koor begeleid door de gitarist Joana Faria. Zij brengt ook enkele solostukken ten gehore.

 

 

Concert datum:
01-10-2023

Concert locatie:
Waalse Kerk, Begijnhof 30 in Haarlem

Kosten concert ticket:
€ 15 (incl. programmaboekje en drankje na afloop)

Kaarten zijn te bestellen via:
www.haarlemskleinkoor.nl


«