Requiem van Gabriel Fauré

Gepubliceerd op 2 oktober 2023 om 08:54

Op 28 oktober, 11 & 12 november brengen het Oisterwijks Kamerkoor, Kamerkoor Mi Canto (Heeswijk-Dinther) en accordeonvereniging La Bella Vita (Den Bosch) u een zeer bijzondere uitvoering van het Requiem van Gabriel Fauré. De kaartverkoop is inmiddels gestart.Aanleiding voor dit project is het feit dat het inmiddels 30 jaar geleden is dat de dirigenten Antoine van Wanrooij (La Bella Vita), Peter van Aerts (Oisterwijks Kamerkoor) en Enrico van Schaik (Kamerkoor Mi Canto) met een uitvoering van het Requiem van Fauré afstudeerden aan het Brabants Conservatorium.

Requiem: Een hoopvol wiegelied van de dood

Voor de Fransman Gabriel Fauré (1845-1924), die zichzelf als niet-gelovig beschouwde, was de dood helemaal geen pijnlijk einde of iets om doodsbang voor te zijn. Hij zag het eerder als een bevrijding en koppelde het aan een gevoel van hoop, troost en de verwachting van een beter leven.

En dat hoor je terug in zijn Requiem. ‘Een wiegelied van de dood’ is het zelfs al eens liefdevol genoemd. ,,Er klinkt zoveel troost en hoop uit de originele muziek. Door de sereniteit van de accordeonklanken, die zo warm geregistreerd zijn, voelt de dood niet als eindig’’, aldus Antoine van Wanrooij, dirigent van La Bella Vita. ,,Zo prachtig gearrangeerd door Marten Akker.’’

Als solisten werken mee Frank Hermans (bariton) en Sannerien van Aerts (sopraan).

Elk ensemble presenteert zich daarnaast met enkele eigen werken.

U kunt uw kaarten kopen via de webshop op www.oisterwijkskamerkoor.nl of aan de kassa op de dag van het concert (alleen contant of via QR-code, geen pin).

Reserveren voor dit concert is niet mogelijk.

Volwassenen betalen 15 euro per kaart. Voor kinderen tot en met 12 jaar bedraagt de toegangsprijs 5 euro.

 

Concert datum:
11-11-2023

Concert locatie:
Sint Petruskerk, Kerkstraat 95, Oisterwijk

Kosten concert ticket:
15,00

Kaarten zijn te bestellen via:
www.oisterwijkskamerkoor.nl