Met twee heiligen op weg naar Kerstmis

Gepubliceerd op 23 oktober 2023 om 10:11

Op zaterdag 9 december as. brengt het Zeeuws Concertkoor een concert geheel passend in de tijd van het jaar: ... met twee heiligen op weg naar Kerstmis

 

Saint Nicolas Cantata

Benjamin Britten componeerde in 1947 voor het koor en orkest van een jubilerend Engels college een feestelijke cantate over het wonderbaarlijke leven van de heilige Nicolaas van Myra.

In Engeland is deze cantate een echte meezinger. De tenor Robert Luts speelt en zingt Saint Nicolas. Het Souvenir Jeugdkoor uit Tilburg onder leiding van Peggy Hegeman zorgt voor het engelengezang.

Karin de Boef & Jacco Lamfers (piano), Jos Vogel (orgel) en strijkersensemble Con Legno, aangevuld met groot slagwerk begeleiden koren en solist.

 

Sankta Lucia

In vroegere eeuwen dacht men dat 13 december de kortste dag van het jaar was: dag van de zonnewende. Het werd in het hoge Noorden de feestdag van de heilige Lucia, die het licht brengt in de lange donkere nacht en in de harten van de mensen. Lucia met de kaarsenkroon komt naar ieder huis, naar ieder gezin. Het is een groot feest zonder gewin...

De van oorsprong Zweedse mezzosopraan Helena van Heel maakte samen met dirigent Pim Overduin een cantate met Lucia-liederen en een mooi Lucia-verhaal. Zij laat zien en horen hoe ook wij Sint Lucia kunnen vieren.

 

Het Zeeuws Jeugdorkest (dirigent Bart van Gorp) zorgt samen met Con Legno voor de begeleiding van koor en soliste.

Het concert wordt in kerstsfeer afgesloten met community singing.

Algehele leiding: Pim Overduin - dirigent

 

Locatie: Sint Jacobskerk te Vlissingen.

Aanvang: 19.30 uur.

De kaartverkoop is gestart:

https://zeeuwsconcertkoor.nl/kaarten-bestellen-op-weg-naar-kerstmis