Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

HILDEGARD – Opera van nu, gregoriaans van toen

8 november 2018, 08:00 - 1 december 2018, 17:00

De hedendaagse opera HILDEGARD vertelt het verhaal van de twaalfde-eeuwse mystica, powervrouw en componiste Hildegard van Bingen. Een feminist avant la lettre die haar eigen taal ontwierp, muziek componeerde en haar nonnen – zeer ongebruikelijk in die tijd – liet toneelspelen en instrumenten liet bespelen. Rond een oorspronkelijke uitvoering van Hildegards Ordo Virtutum schreef componist Steven Kamperman een opera van nu. De daarin terugkerende melodieën van Hildegard klinken soms herkenbaar, maar weten vooral te verrassen vanuit een nieuw perspectief. Van barok tot hedendaags en zelfs een vleugje flamenco: Kamperman smeedt het geheel tot een veelkleurige klankwereld.

De toegankelijke opera wordt uitgevoerd door een schitterende cast, met o.a. het spraakmakende vocale vrouwenkwintet Wishful Singing, sopraan Wynanda Zeevaarder, bariton Marc Pantus en het Orgeltrio+.

HILDEGARD is van 8 november t/m 1 december te zien in heel Nederland. Graag zouden wij uw koorleden bij één van de voorstellingen verwelkomen! Het zou dan ook geweldig zijn als u HILDEGARD onder de aandacht van uw koorleden zou willen brengen. Andere vormen van samenwerking – zoals groepskorting, lezingen of andere vormen van randprogrammering – zijn uiteraard ook mogelijk.

Zie hieronder de speeldata en locaties van HILDEGARD. Voor meer informatie, interviews en trailers: www.hildegard-opera.nl. Ik hoop van u te horen!

Do 8 november Nijmegen – A. van Paduakerk

Vr 9 nov Zwolle – Grote Kerk

Za 10 nov Den Bosch – Festival November Music Grote Kerk

Vr 16 nov Zutphen – Walburgiskerk

Za 17 nov Amsterdam – Orgelpark

Do 22 nov Utrecht – Festival Mystieke Vrouwen – Nicolaïkerk

Vr 23 nov Utrecht – Festival Mystieke Vrouwen – Nicolaïkerk

Vr 30 nov Groningen – Lutherse Kerk

Za 1 dec Eindhoven – Catharinakerk

 

Gegevens

Begin:
8 november 2018, 08:00
Einde:
1 december 2018, 17:00
Evenement Categorieën:
, , , ,