Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Philips Philharmonisch Koor

april 3, 08:00 - april 5, 17:00

Het Philips´ Philharmonisch Koor voert in samenwerking met het kamerorkest Alveare, Bach´s Matthäus Passion driemaal uit op:

  • 3 april 2020 in het San Damiano Stadsklooster in Den Bosch
  • 4 april 2020 in de Lidwinakerk in Best
  • 5 april 2020 in de Kapel Zusters Franciscanessen in Veghel.

Zowel zangers als orkest maar ook de locaties staan garant voor een bijzondere ervaring.

Het Philips’ Philharmonisch Koor

‘Kwaliteit’ en ‘ambitie’ kenmerken het Philips’ Philharmonisch Koor uit Eindhoven. Een lange periode van ervaring en van samenwerking met haar hoofdsponsor biedt het fundament voor de positie van dit gemengd koor in de moderne culturele wereld. Het uitvoeren van klassieke grote koorwerken is het eerste doel, maar geen kans wordt onbenut gelaten om ook andere en eigentijdse wegen te bewandelen. Onderscheidend voor het koor is door de jaren heen ook de kwaliteit van haar artistieke leiding (huidige dirigent: Béni Csillag). Het PPK bestaat uit zo’n 65 geoefende zangers die ‘het presteren’ in hun genen hebben. Recente uitvoeringen waren onder andere: Porgy and Bess en de Achtste Symfonie van Mahler. Het koor voert Bach’s Matthäus Passion al meer dan 70 jaar elk jaar uit.

Kamerorkest Alveare

Alveare werd in 1989 aanvankelijk opgericht als klein barokensemble en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een volwaardig kamerorkest. De vaste bezetting bestaat uit een dertigtal musici (strijkers, blazers en klavecinist/organist), samengesteld uit amateur- en beroepsmusici uit de wijdere omgeving. Vaak werkt het orkest samen met (dikwijls jongere) solisten, die op die manier mogelijkheid geboden krijgen om podiumervaring met orkest op te doen. Ook verleent het orkest regelmatig medewerking aan koorbegeleidingen en voert het jaarlijks, samen met het Philips’ Philharmonisch Koor Eindhoven de Matthäus Passion uit.

Dirigenten van het orkest zijn Lucas Vis en Christiaan Moolenaars.

Solisten

Christus:          David Visser
Evangelist:       Maarten van den Hoven
Sopraan:          Titia van Heyst
Alt:                   Tobias Segura
Tenor:              Jan Willem Schaafsma
Bas:                 Sven Weyens 

Dirigent Matthäus Passion: Béni Csillag

Kaarten bestellen via: www.philipskoor.nl/mp2020-tickets

Contact: Aad Streng; a.streng@on.nl ; T. 040-2441572

Gegevens

Begin:
april 3, 08:00
Einde:
april 5, 17:00
Evenement Categorie: