Gevolgen coronacrisis


Vragen en informatie
De maatregelen tegen het coronavirus vragen ook in de koorsector om lastige keuzes met ingrijpende gevolgen voor koren, organisatoren, dirigenten en andere professionals. Concerten zijn afgelast en live repetities gaan niet door. Het heeft een grote impact op koren en roept vragen en dilemma’s op. Een paar vragen hebben we voor u op een rij gezet. Meer informatie vindt u hier. 

Enquête naar impact
LKCA heeft samen met Koornetwerk Nederland en andere partners onderzoek gedaan naar de impact van de coronacrisis voor koren en andere verenigingen. Nu al bedragen de geschatte kosten voor verenigingen minimaal 12 miljoen euro. Maar dat bedrag zal nog verder oplopen. Ruim 5000 mensen vulden de enquête in, waaronder ook vele koren van de KBZON. U leest hier meer over de uitkomsten 

Bureau KBZON
Op 15 maart heeft het kabinet ook met klem geadviseerd dat iedereen zoveel mogelijk thuis werkt. De KBZON heeft dit advies ter harte genomen. Onze medewerkers werken vanuit huis en ondersteunen u op die manier zo goed mogelijk met uw vragen. U kunt ons het beste bereiken via het emailadres info@kbzon.nl. Op het antwoordapparaat vindt u in geval van calamiteiten of dringende zaken het telefoonnummer van directeur Jacques Merkx. Als bureau, bestuur en consuls zullen we u zo goed mogelijk proberen te helpen of door te verwijzen.