Serenade: een initiatief voor alle koren

Doe mee!

Jullie opdracht: maak als koor een videoclip voor een persoon (of organisatie) in je omgeving die je graag eens wilt toezingen en een hart onder de riem steken. Zo maak je de maatschappelijke waarde van koorzang zichtbaar, én je hebt meteen prachtig promotiemateriaal voor je eigen vereniging! Stuur je video naar KBZON, en geef daarbij aan voor wie je de video gemaakt hebt en waarom. Vertel ook waarom je juist voor dit lied hebt gekozen.
Deelname is gratis, en mogelijk voor alle koren in Nederland! 

Hulp nodig?

Heb je weinig of geen ervaring met het maken van video’s, en kun je wel wat hulp gebruiken? KBZON zorgt in samenwerking met Stichting Maestro voor inspiratie en ondersteuning. Zo kun je in de maanden april en mei verschillende (online) workshops volgen, o.a. over het mixen van audio en monteren van video, maar ook over beeldregie en liedinterpretatie. Verslagen van workshops die al zijn geweest kun je hier bekijken. Een aantal leuke voorbeelden van koorvideo’s vind je hier.

Heeft jouw koor al veel ervaring met het maken van videoclips? En wil je best een ander koor helpen dat daar nog minder bedreven in is? Dan kun je je bij ons melden als koormaatje! Zo kunnen nog meer koren meedoen!

Alleen maar winnaars!

Alle inzendingen worden zichtbaar gemaakt via het YouTube-kanaal van KBZON. Een deskundige jury (met onder meer Marlou Vriens en Don Henken) beoordeelt de inzendingen, en alle deelnemende koren krijgen een reactie met inhoudelijke, opbouwende feedback. Bij de beoordeling wegen creativiteit en plezier zwaarder dan bijvoorbeeld de technische kwaliteit van je video. De meest creatieve, verrassende en ontroerende inzendingen worden beloond met een mooie prijs in de vorm van een workshop of coaching door een docent naar keuze! Daarnaast is er ook nog een eervolle publieksprijs die je kunt winnen…

Aanmelden en inzenden

Aanmelden om mee te doen kan tot en met vrijdag 14 mei, via onderstaande button. Na aanmelding ontvang je verdere informatie over hoe je je videoclip kunt insturen (je hebt daar dan tot en met vrijdag 18 juni de tijd voor). Wie er wat gewonnen heeft, maken we bekend tijdens een bijzondere eindpresentatie op zondag 27 juni!

Voorwaarden voor deelname

 • Alle in Nederland gevestigde amateurkoren uit alle genres en leeftijdscategorieën kunnen meedoen.
 • Deelnemende koren sturen 1 videoclip aan KBZON waarin ze 1 koorwerk (a capella of begeleid) visueel vormgeven.
 • Deelnemende koren publiceren hun inzending via een eigen Youtube-kanaal.
 • De video is bij voorkeur van recente datum, maar moet in ieder geval zijn gemaakt na 1 april 2020 (dus tijdens de coronacrisis).
 • Bij je inzending geef je aan – en bij voorkeur is dit zichtbaar in de video zelf:
  • wanneer de video gemaakt is
  • voor welke persoon / organisatie de video gemaakt is, en waarom
  • een korte motivatie voor het gekozen lied
 • De lengte van je video is maximaal 5 minuten.
 • De vorm en inhoud van je video zijn vrij, maar je inzending mag geen voorkeur voor producten, diensten, advertenties of obscene, gewelddadige, racistische of lasterlijke inhoud bevatten.

Lees hier het volledige reglement.

SERENADE wordt van harte ondersteund door: