Het online KBZON Koorcafé

De Nederlandse koorwereld is continu in ontwikkeling. De uitdagingen en vragen van koren veranderen, en ook de manieren waarop koren ondersteuning zoeken. Dat vraagt ook van een koororganisatie als KBZON om in beweging te blijven, en nieuwe vormen van contact en uitwisseling met de aangesloten koren te organiseren.

Daarom start KBZON, in nauwe samenwerking met Stichting Maestro, het online Koorcafé. Iedere 6 à 8 weken bieden we zo aan koorbesturen een laagdrempelige mogelijkheid om elkaar (online) te ontmoeten, om ervaringen en tips uit te wisselen en vragen te stellen aan KBZON en Maestro. Regelmatig is er een speciale gast, die met de deelnemers in gesprek gaat rond een actueel koorzang-onderwerp.

Het eerste Koorcafé, met als thema ‘Koorzingen in het nieuwe normaal‘, vindt plaats op woensdag 22 september a.s. van 19.30 tot ca. 20.45 uur. We bespreken dan onder meer hoe je creatief kunt omgaan met eventuele drempels die je tegenkomt bij het weer opstarten van je vereniging. Speciale gast is Marleen van Os, zangeres bij Wishful Singing. Zij vertelt over het programma ‘Zing Je Sterk’, en gaat met deelnemers in gesprek over waarom zingen zo goed is voor mensen.

Deelname aan het Koorcafé is gratis voor KBZON-leden, aanmelden kan hier.
Het tweede Koorcafé zal zijn op woensdag 10 november, 19.30 uur.