Het KBZON Koorcafé

De Nederlandse koorwereld is continu in ontwikkeling. De uitdagingen en vragen van koren veranderen, en ook de manieren waarop koren ondersteuning zoeken. Dat vraagt van een koororganisatie als KBZON om en nieuwe vormen van contact en uitwisseling met de aangesloten koren te vinden.

Daarom organiseert KBZON in samenwerking met Stichting Maestro het online Koorcafé. Iedere 6 à 8 weken bieden we zo aan koorbesturen een laagdrempelige mogelijkheid om elkaar (online) te ontmoeten, om ervaringen en tips uit te wisselen en vragen te stellen. Regelmatig is er een speciale gast, die met de deelnemers in gesprek gaat rond een actueel koorzang-onderwerp.

Het eerste Koorcafé had als thema Koorzingen in het nieuwe normaal. We bespraken hoe je creatief kunt omgaan met drempels die je tegenkomt bij het weer opstarten van je vereniging. Speciale gast was Marleen van Os, zangeres bij Wishful Singing, die vertelde over het programma ‘Zing Je Sterk’.

Bij het tweede Koorcafé was cultureel ondernemer René Coolen te gast. Hij ging met de deelnemers in gesprek over hoe een ondernemende mindset koren kan helpen bij vraagstukken als ledenwerving, PR, lange termijn visie en organisatiestructuur.

In het derde Koorcafé wisselden we van gedachten over de gevolgen van de corona-maatregelen voor de continuïteit van je koor, en hoe je zelfs tijdens een lockdown toch verbinding houdt met je leden.

Het volgende online Koorcafé is op woensdagavond 22 juni van 19.30 tot ca. 21.00 uur. Speciale gasten zijn dan Pepijn Lagerweij, die vertelt hoe Storytelling kan bijdragen aan een positief imago voor de koorsector, en Kathelijn van Dongen, die inzoomt op de nieuwe modelovereenkomst voor koordirigenten.

Deelname aan het Koorcafé is gratis, en ook mogelijk voor niet-KBZON koren. Aanmelden kan hier.