Het Koorcafé

In samenwerking met Stichting Maestro organiseert KBZON het Koorcafé. Regelmatig bieden we zo aan koorbesturen een laagdrempelige mogelijkheid om elkaar te ontmoeten, om ervaringen en tips uit te wisselen en vragen te stellen. Vaak is er een speciale gast, die met de deelnemers in gesprek gaat rond een actueel koorzang-onderwerp.

Het volgende online Koorcafé is op zaterdag 11 februari, live in Theater Artemis in ‘s-Hertogenbosch van 10.30 tot ongeveer 12.30. Speciale gast is ditmaal de altijd enthousiaste Don Henken, die een workshop zal verzorgen over Storytelling.

Don houdt zich als dirigent actief bezig met zowel klassieke koren als groepen die close harmony en popmuziek zingen. Hij wilde heel graag delen wat het voor hem betekent om met een groep muziek te maken, maar wist niet goed hoe je dat op een interessante manier kunt aanpakken. Via een training Storytelling, georganiseerd door Koornetwerk Nederland, leerde hij stap voor stap verhalen te maken, structuur aan te brengen en dit in de wereld te zetten. Graag deelt hij deze kennis nu met koorbesturen, dirigenten en andere geïnteresseerden. In zijn workshop ‘constructief bouwen aan eigen verhalen’ leer je hoe je je verhaal echt pakkend kunt vertellen en met anderen kunt delen. #korenlatenzichhoren

Deelname aan het Koorcafé is gratis, en ook mogelijk voor niet-KBZON koren. Aanmelden kan hier.

Verdere data zijn:
woensdag 12 april 2023 (19.30 – 21.00 online via Zoom)
zaterdag 3 juni 2023 (10.30 – 12.30 live, locatie n.t.b.)