Mediakit 3

Wat leuk dat jullie meedoen!

Deze mediakit is bedoeld om jullie te helpen je activiteit te promoten en tegelijkertijd op een eenduidige manier naar de buitenwereld toe te laten zien dat we met alle koren tegelijk met hetzelfde bezig zijn: de Open Koren weken, waarbij in heel Nederland de deuren van de koren opengaan voor zangers die op zoek zijn naar een nieuwe fijne plek om te gaan zingen.

De mediakit bevat de volgende onderdelen:

  • Visuals
  • Teksten

Beide zijn te gebruiken voor jullie website, Facebookpagina en andere kanalen. Gebruik de visuals om te laten zien dat jullie meedoen, en maak de teksten op maat met jullie eigen informatie. Heb je zelf voldoende inspiratie, dan mag een eigen tekst schrijven natuurlijk ook! Verwijs daarbij wel altijd naar www.kbzon.nl, zodat iedereen die meer wil weten daar terecht kan voor informatie en aanmelden.

Om te downloaden of uit te printen: Handleiding Mediakit

Visuals

 

Jullie mogen zo uitbundig of zo subtiel mogelijk laten zien dat jullie meedoen aan ´Zet je Koor op de Kaart!´ We bieden daarvoor kant-en-klare visuals (als jpg-bestand), maar ook sjablonen waar je bijvoorbeeld een eigen foto van je koor achter kunt plaatsen, en een beeldmerk dat je erop kunt plakken (als png-bestand). We stellen het erg op prijs als jullie gebruik maken van deze visuals. Daarmee helpen jullie het evenement breed onder de aandacht te brengen en zo meer nieuwe zangers aan te trekken.

Beeldmerk

Het beeldmerk van ‘Zet je koor op de Kaart’ is gemakkelijk op een eigen foto te plaatsen. Als jullie bijvoorbeeld zelf al een mooi beeld hebben, is dit er gemakkelijk op te zetten. Er zijn twee versies:

  1. Omslagfoto Facebook / Banner website
  • Transparant: Hierbij is het mogelijk een foto van jullie eigen koor daarachter te plaatsen.
  • Vast: Deze omslag is kant-en-klaar, en zonder bewerking toe te passen als omslagfoto op Facebook (op maat gemaakt!). Hij kan tevens dienen als bannerfoto op jullie eigen website.

Als je over een Facebookpagina beschikt, maak dan een eigen evenement aan. De belangrijkste informatie (tijd, locatie, dag) zal immers bij ieder koor verschillen. Wel wil KBZON jullie activiteit graag mee promoten! Dit kun je op twee manieren doen: tag door @KBZON in de tekst van je evenement te typen en we krijgen automatisch bericht van jullie evenement, of zet zelf de link van jullie evenement in ons overkoepelende evenement.

2. Omslagfoto Facebook evenement

  • Transparant: Hierbij is het mogelijk een foto van jullie eigen koor daarachter te plaatsen.
  • Vast: Deze omslag is kant-en-klaar, en zonder bewerking toe te passen als omslagfoto in het evenement (op maat gemaakt!).

3. Laat weten dat je meedoet!

Deze afbeelding is te gebruiken bij een Facebook-bericht waarmee jullie laten zien dat je meedoet en wat gemakkelijk te delen is. Bijvoorbeeld als vooraankondiging: “De plannen moeten nog gemaakt worden, maar in de periode van 14mei t/m 12 juni, gaan onze deuren open. Wij doen mee!” Dit bericht kun je ook vastzetten op jullie pagina zodat het bovenaan blijft staan gedurende de periode dat jullie deelnemen aan de open koren weken. De afbeelding is ook te gebruiken bij een vooraankondiging op jullie website.

Om te downloaden of uit te printen: Handleiding Mediakit

Teksten

Conceptteksten  te gebruiken voor FB-evenement / algemene tekst homepage van jullie website:

 

Titel evenement: <eigen invulling> | open koren weken | <datum>

<Naam koor> doet mee aan de open koren weken in de periode van 14 mei t/m 12 juni!  Onze deuren staan open voor nieuwe zangers op <data, tijden, locatie>.
Iedereen is welkom / Wij heten <stemsoort(en)> van harte welkom.

Voor deze open repetitie is zangervaring <niet vereist> / <een pre, maar geen vereiste>. (Bedenk van te voren of jullie bepaalde voorwaarden willen hanteren of dat jullie het zo laagdrempelig mogelijk willen houden en bijvoorbeeld in een later stadium extra scholing of ondersteuning biedt) .

Tijdens onze open repetitie gaan we <invulling programma>.

Graag tot dan!

Concepttekst persbericht <binnenkort beschikbaar>

Tip: Laat de teksten en beelden die jullie gebruiken zoveel mogelijk met elkaar matchen in jullie verschillende PR-uitingen: website, Facebook, Instagram, persberichten etc. om de boodschap te versterken.

Kijk voor inspiratie ook gerust naar de teksten op de website van KBZON of op websites van andere deelnemende koren via onze online korenkaart.

Heel veel succes met het promoten van jullie eigen activiteit en dank voor de promotie van het totale evenement! Voor vragen of specifieke wensen voor ander bestandsformaat visuals neem contact op via: info@kbzon.nl.