Webinar Audio- & Videomontage

Wil je graag deelnemen aan het initiatief ‘Serenade’ en een mooie koorvideo insturen, maar heb je nog vragen over hoe je de geluids- & videobewerking het beste kunt aanpakken? Meld je dan aan voor het informatieve en praktische Webinar ‘Audio- & Videomontage’ door ervaringsdeskundige Cees Coenen, dat KBZON samen met Stichting Maestro organiseert op woensdag 28 april van 19.30 – 21.00 uur.

Cees heeft het afgelopen jaar voor veel orkesten en koren video’s gemaakt waarin de deelnemers samen optreden, eventueel aangevuld met sfeerbeelden of ander materiaal. In dit gratis Webinar legt hij je stap voor stap uit hoe je de productie van zo’n koorvideo kunt organiseren, regisseren en uitvoeren.

Het eerste deel gaat over de voorbereiding: welke tools zijn er nodig om je koorleden mee te laten zingen op een ‘click-track’ of orkestband, en wat moeten de koorleden zelf thuis doen? Deel twee gaat over het technisch realiseren van de video: welke mogelijkheden zijn er, en hoe maak je nu precies een montage van een koor of orkest? Cees laat je aan de hand van voorbeelden zien hoe je geluid en videobeelden goed onder elkaar zet, en welke creativiteit je hierop kunt loslaten. Ook legt hij uit welke terminologie er wordt gebruikt, zodat je zelf kunt bepalen welke software je gaat gebruiken.

Het Webinar is bedoeld voor iedereen binnen het koor die betrokken is bij de productie: dirigenten, bestuursleden, projectleden en degenen die de video gaan monteren. Deelname is gratis en mogelijk voor alle koren uit Nederland. Maximaal 2 deelnemers per vereniging. Meld je aan via deze link: https://forms.office.com/r/FLgHPENMMF