Wie zijn we

De KBZON is de nationale korenbond die zorgt voor de levering van producten en diensten  aan alle typen koren in Nederland ( gemengde koren, mannenkoren, vrouwen koren, kinderkoren, jeugd en jongeren koren, maar ook shanti koren, zeemanskoren, oratoriumkoren, kamerkoren of vocale ensembles) zodat de leden zich alleen met hun koorpassie hoeven bezig te houden.

De KBZON is van origine de Koninklijke Bond voor Zang- en Oratoriumverenigingen in Nederland en de bond bestaat sinds 1887.

In 2013 is tegelijkertijd met het de viering van het 125-jarig jubileum een vernieuwingsproces opgestart zodat de KBZON nog beter met haar producten en diensten eb gebruikmakend van de huidige media kan inspelen op de vragen vanuit de koren.

De koren houden zich met hun passie ( = koorzang) en de KBZON ondersteunt hierbij de koren met alle noodzakelijke organisatie.

De  organisatie bestaat uit:

  • Bestuur van 5 gedreven bestuursleden
  • Consuls die gezamenlijk 45 regio’s in Nederland met advies op maat ondersteunen
  • Een professioneel bureau met 4 professionals dat maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur bereikbaar is
  • Een professionele website waar u  informatie kunt krijgen en producten en diensten kunt bestellen

De KBZON is lid van KoorNetwerk Nederland (KNN). Deze koepel van korenbonden vertegenwoordigt de korenbonden bij zaken van gezamenlijk belang, Buma zaken en overleg met de overheid.