Wie zijn we

 

De KBZON is de nationale korenbond die zorgt voor de levering van producten en diensten aan alle typen koren in Nederland (gemengde koren, mannenkoren, vrouwenkoren, kinderkoren, jeugd- en jongerenkoren, maar ook shantikoren, zeemanskoren, oratoriumkoren, kamerkoren en vocale ensembles) zodat de leden zich alleen met hun koorpassie hoeven bezig te houden.

De KBZON is van origine de Koninklijke Bond voor Zang- en Oratoriumverenigingen in Nederland en de bond bestaat sinds 1887.

In 2013 is tegelijkertijd met het de viering van het 125-jarig jubileum een vernieuwingsproces opgestart zodat de KBZON nog beter met haar producten en diensten, en gebruikmakend van de huidige media, kan inspelen op de vragen vanuit de koren. De koren houden zich bezig met hun passie (koorzang) en de KBZON ondersteunt hierbij de koren met alle noodzakelijke organisatie.

De  organisatie bestaat uit:

  • Bestuur van 5 gedreven bestuursleden
  • Een bureau met 2 professionals, dat op maandag & dinsdag van 9.00 tot 12.00 uur bereikbaar is
  • Een website waar u veel praktische informatie vindt en producten en diensten kunt bestellen

De KBZON is lid van KoorNetwerk Nederland (KNN). Deze koepel van korenbonden vertegenwoordigt de korenbonden bij zaken van gezamenlijk belang, Buma zaken en overleg met de overheid.