Bloeiende Vereniging

 

De driedaagse cursus Bloeiende Vereniging kijkt actief naar de toekomst en anticipeert op de mogelijkheden.
Bloeiende Vereniging speelt in de op de behoeftes van de leden. En Bloeiende Vereniging doet het samen: bestuur, dirigent én leden.

 

Een ambitieuze beschrijving, dat realiseren we ons, maar wel een waar we samen met jullie naar willen streven. Zeker dat laatste element: Bloeiende Vereniging doet het samen, verdient onze speciale aandacht. Kom om te beginnen daarom ook met 2 of meer mensen vanuit je vereniging meedoen met de cursus!

 

Bloeiende Vereniging gaat over vooruitkijken

Besturen is vooruitkijken en de vraag stellen: waar willen we naartoe? Natuurlijk moet het eerstvolgende concert ook georganiseerd worden, maar juist dit vooruitkijken is een essentiële taak van het bestuur. Het vergt namelijk een antwoord op een mogelijk nog belangrijkere vraag: wie of wat zijn we nu als vereniging?

 

Deze vraag is cruciaal in bijna alle trainingen die er bestaan rondom besturen, zowel in onze amateursector als in de professionele sector. Voor ledenwerving, fondswerving, branding, marketing, enzovoorts is het belangrijk om te weten wat de identiteit van je club is.

In deze cursus maak je daar een laagdrempelig begin mee. We bieden je de tools aan om je eigen vereniging te analyseren en om samen met je leden een toekomstplan te maken. We gebruiken hiervoor het vereniging Canvas model.

 

Bloeiende Vereniging brengt je nieuwe energie!

BBM trekt voor deze cursus samen op met KNMO. Met dank aan de landelijke herstelsteun kunnen we deze serie workshops gratis aanbieden!

Heb je interesse of vragen? Stuur een mailtje naar Martijne van Dijk of bel haar op 06-24781352.

 

Bloeiende Vereniging is een onderdeel van BOOST

 

Agenda

Driedaagse cursus – deelname inclusief lunch is met dank aan KNMO gratis!

Locatie: Tiliander Spoorlaan 82/c, 5061 HD Oisterwijk

  • 16 september 10:00-15:00 uur
  • 30 september 10:00-15:00 uur
  • 28 oktober 10:00-15:00 uur

 

 

Trainer

De sessies worden geleid door Marleen van Engelen. Met haar jarenlange ervaring als communicatiespecialist komt zij gauw tot de kern van een vraagstuk. Eén-op-één, in groepen en teams: ze begeleid graag processen en dialogen. Haar opleiding tot NLP practitioner maakt haar een nóg krachtigere communicatiecoach.

Marleen is ook betrokken bij Back2Basics, een netwerkorganisatie van verenigingsondersteuners. Door hun jarenlange ervaring met verenigen binnen verenigingen en bedrijven (in alle soorten en maten) hebben zij geleerd wat werkt en wat niet werkt.