Servicebureau

 

Als een koor solisten, instrumentalisten, een orkest en/of koorzangers inhuurt, dan bent u in bepaalde gevallen volgens de wet de werkgever en moet u zorgdragen voor een correcte administratieve verwerking en afdracht van premies. De volgende handelingen moeten dan o.a. worden verricht:

  • bepaling identiteit
  • gageverklaring loonheffing
  • loonadministratie
  • loonstaat
  • aangifte + betaling loonbelasting
  • jaaropgaaf artiest verstrekken

 

Wanneer uw koor niet over deze expertise beschikt, kan een verloningsbureau deze handelingen (tegen betaling) van u overnemen. KBZON werkt hiervoor samen met het Kunstenaars Contractbureau (KCB) van de KCZB. Het KCB heeft jarenlange ervaring met het verlonen van musici, en kan deze dienst op professionele en deskundige wijze uitvoeren.

 

Op basis van afspraken tussen KBZON en KCZB kunt u gebruik maken van deze service tegen een voordelig tarief: u betaalt een vast bedrag van € 16,86 incl. btw per uit te betalen persoon per concert. Er worden geen extra administratiekosten in rekening gebracht.

 

Voor concertaanvragen na 1 juli 2024 geldt een nieuw KCB-tarief. Het gaat om een inflatiecorrectie van 5,4%. Hiermee volgen we de jaarlijkse indexering volgens de afgeleide CPI-index van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

 

Met ingang van 2023 kunt u uw concertaanvragen rechtstreeks indienen bij het KCB via dit formulier. Na ontvangst van uw aanvraag wordt deze door het KCB in behandeling genomen zonder verdere tussenkomst van KBZON. Na afloop van het concert ontvangt u rechtstreeks van KCB een factuur.

 

Contact met het KCB?
Voor eventuele vragen kunt u het Kunstenaars Contractbureau als volgt bereiken:
– via e-mail: kcb@kczb.nl
– telefonisch: (071) 560 55 59 op maandag t/m donderdag van 8:30-12:30
Elly van Winden en Elizee Kramers zijn u graag van dienst.