Het Koorcafé

In samenwerking met Stichting Maestro organiseert KBZON het Koorcafé. Regelmatig bieden we zo aan koorbesturen (en dirigenten) een laagdrempelige mogelijkheid om elkaar te ontmoeten, om ervaringen en tips uit te wisselen en vragen te stellen. Vaak is er een speciale gast, die met de deelnemers in gesprek gaat rond een actueel koorzang-onderwerp.

Op zaterdag 16 september is er weer een live Koorcafé, ditmaal bij de Nieuwe Veste te Breda.

Het thema is deze keer 'Het koor als oefenplaats voor Ubuntu'. Deelname is gratis, graag wel vooraf even aanmelden via de button Aanmelden Koorcafé hieronder.

 

Een koor is een kleine gemeenschap die in essentie uit is op harmonie, want alleen zó kan het koor een koor zijn. Maar ook koorwerk is mensenwerk, dus gaat het wel eens mis tussen mensen en is de harmonie in gevaar. Tijdens dit Koorcafé houdt koordirigent Wilko Brouwers een inleiding met als titel "Het koor als oefenplaats voor Ubuntu".

Ubuntu is de Afrikaanse filosofie van de onderlinge verbondenheid van de mensheid, van saamhorigheid. Door elkaar ruimte te geven en goed naar elkaar te luisteren, mengen de verschillende stemmen in een koor uiteindelijk tot één prachtige klank.

Na een korte introductie gaat Wilko met de deelnemers in gesprek over uitgangspunten, knelpunten en oplossingen. Wat wordt in een situatie van optimale samenwerking van koorzangers, koorbestuurders en koordirigenten verwacht? En zijn zij zich allemaal voldoende van deze verwachtingen bewust?


Deelname aan het Koorcafé is gratis, en ook mogelijk voor niet-KBZON leden.

Koorcafé zaterdag 16 september 2023 (10.30 – 12.30 live in Tilburg)