Servicebureau

Als een koor solisten, instrumentalisten, een orkest en/of koorzangers inhuurt, dan bent u op dat moment volgens de wet de werkgever en moet u zorgdragen voor een correcte administratieve verwerking en afdracht van premies. De volgende handelingen moeten dan o.a. worden verricht:

  • bepaling identiteit
  • gageverklaring loonheffing
  • loonadministratie
  • loonheffing + loonstaat
  • aangifte + betaling
  • loonbelasting betalen
  • jaaropgaaf artiest verstrekken

Wanneer uw koor niet over deze expertise beschikt, kan KBZON deze handelingen (tegen betaling) van u overnemen. Met ingang van juni 2022 worden verloningsaanvragen uitbesteed aan het Kunstenaars Contractbureau (KCB) van de KCZB. Het KCB heeft jarenlange ervaring met het verlonen van musici, en kan deze dienst op professionele en deskundige wijze uitvoeren.

Op basis van afspraken tussen KBZON en KCZB blijft u gebruik maken van deze service tegen een voordelig tarief (vergelijkbaar met wat u van KBZON gewend was). U betaalt hiervoor een vast bedrag van € 15,- incl. btw (vanaf januari 2023: € 16,-) per uit te betalen persoon per concert. Er worden geen extra administratiekosten in rekening gebracht.

Voor uw concertaanvragen kunt u gewoon het vertrouwde formulier op de website van KBZON blijven gebruiken. Na ontvangst van uw aanvraag wordt deze direct door KCB in behandeling genomen, zonder verdere tussenkomst van KBZON. Na afloop van het concert ontvangt u ook rechtstreeks van KCB een factuur.

Contact met het KCB?
U bereikt het Kunstenaars Contractbureau als volgt:
– via e-mail: kcb@kczb.nl
– telefonisch: (071) 560 55 59 op maandag t/m donderdag van 8:30-12:30
Elly van Winden en Elizee Kramers zijn u graag van dienst.

Meer informatie in het document: Werkwijze en Algemene Voorwaarden KCB