Geslaagd KoorEvent bij Klooster Graefenthal

Gepubliceerd op 14 juni 2024 om 17:49

We hebben er 5 jaar op moeten wachten, maar 9 juni was het dan eindelijk zover: de 7de editie van het KoorEvent bij Klooster Graefenthal!

 

Een strak stralend zonnetje in de lucht, er lagen heerlijke taartjes onder de gebaksstolp en er stonden 9 fantastische zanggroepen op het podium.

Tijdens de gezamenlijke aftrap, onder leiding van Juliette Dumore, werden de 6 koorkleuren geïntroduceerd en ondertussen de stemmen opgewarmd. 

Elke groep kreeg 25 minuten podiumtijd. Voor sommigen was dat gesneden koek, maar ook enkele groepen - pas 4 tot 6 maanden jong - maakten hun debuut tijdens dit KoorEvent.

Tussendoor kon je rondwandelen over het fraaie terrein van Graefenthal, bijkletsen met oude bekenden of leuke nieuwe mensen ontmoeten, en jezelf trakteren op iets lekkers aan de bar.

De dag werd afgesloten met een Singalong World On Our Shoulders van The Real Group. Van dit lied maakte Juliette een prachtig arrangement voor koor. Dit arrangement werd beschikbaar gesteld om door zoveel mogelijk stemmen te laten klinken.

KoorEvent is een relaxt festival waar ontmoeten en samen zingen centraal staat. Er is dus geen competitie element.

 

Wil je meer weten of misschien een keer meedoen? Kijk dan eens op de website KoorEvent.nl. De volgende editie is gepland op zondag 28 september 2025.