Romancero

Gepubliceerd op 4 april 2023 om 09:01

Zondag 23 april om 15.00 uur geeft Voces Lauri een uitvoering in de Pauluskerk te Breukelen, getiteld Romancero.

 

Een afwisselend programma met temperamentvolle Spaanse ritmen en sfeervolle Franse liederen. Liederen voor koor van de 15de en de 20ste eeuw, begeleid door en afgewisseld met gitaarmuziek. U wordt van harte uitgenodigd om deze reis van Frankrijk naar Spanje mee te maken.


Romancero is Spaans voor Liedboek en refereert aan een van de stukken die gezongen zal worden: Romancero Gitano , 6 liederen van Mario Castelnuovo Tedesco (1895-1968) op teksten van Frederico Garcia Lorca. De muziek reflecteert Arabische invloeden en het ritmische van de Spaanse volksmuziek. De begeleiding is in handen van gitarist Joost Klein Haneveld, die ook solostukken zal laten horen van Asins Arbó.

Ook zingt Voces Lauri een compositie van Manuel Oltra, eveneens op teksten van Garcia Lorca. De gedichten zijn een voorafschaduwing van de gespletenheid in de Spaanse samenleving en de komende burgeroorlog en de dichter treurt over het lot van het mooie Andalusië.

Verder staan Debussy, Ravel en Saint-Saëns op het programma. Hun liederen reflecteren het impressionisme in de muziek, waar het vooral gaat om het weergeven van impressies en sferen door middel van bijzondere klankkleuren, zoals het dromerige ‘Calme des nuits’ van Saint-Saëns

Kortom, het belooft een interessante middag te worden met een afwisselend programma. Na afloop is er gelegenheid tot napraten onder genot van een glaasje Sangria in de Pauluskerk. ….

 

Concert datum:
23-04-2023

Concert locatie:
Pauluskerk Breukelen

Kosten concert ticket:
10 euro

Kaarten zijn te bestellen: aan de kerk op de middag zelf