Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Petite Messe Solennelle van Gioachino Rossini

oktober 7, 14:30 - 17:00

€17

Na twee jaar, noodgedwongen niet optreden, mogen we weer zingen voor publiek!

Gioachino Rossini (1792-1868) is een van de bekende namen uit de rijke Italiaanse operatraditie. Hij schreef tientallen opera’s, totdat hij naar Londen verhuisde in 1829. Vanaf dat moment schreef hij nog maar weinig muziek. Maar in 1864 – inmiddels woonde hij in Parijs – zette hij zijn operastijl nog een keer in om een meeslepend religieus werk te componeren: de Petite Messe Solennelle. Alsof hij wilde laten horen dat hij er nog was. En een stuk dat het hart van menig muziekliefhebber sneller doet kloppen.
Logisch, want dit bekende koorwerk kent een opera-achtige uitstraling en de Parijse ambiance waarin het werk is geschreven, geeft er een zuidelijke passie aan. Wie kent niet het prachtige Kyrie met een melodie die in je hoofd gaat zitten en er niet meer uit wil?
Veel koren hebben dit werk van Gioacchino Rossini uitgevoerd, maar dat gebeurde zelden in de bewerking van de hedendaagse Spaanse componist Gustavo Trujillo. Hij heeft dit late opus van Rossini grotendeels intact gelaten, maar de solopartijen van alt, tenor en bas herschreven in een meerstemmige koorzetting.

Een feest voor het koor dus.
Zo willen we vieren dat we weer mogen zingen, voor publiek!

Gegevens

Datum:
oktober 7
Tijd:
14:30 - 17:00
Kosten:
€17
Evenement Categorie:
Site:
www.haarlemskleinkoor.nl

Organisator

Haarlems Klein Koor
E-mail:
info@haarlemskleinkoor.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Oosterkerk, Haarlem
Zomerkade 165
Haarlem, Nederland
+ Google Maps