Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

The Flood Requiem 1953

January 27, 20:00

€20

Het Zeeuws Concertkoor organiseert samen met het Vocaal Ensemble Cantare een reeks van 6 concerten in het kader van de Nationale Herdenking 70 jaar Watersnoodramp.

Uitgevoerd wordt The Flood Requiem 1953 van de Zeeuwse componist Douwe Eisenga.

Pim Overduin is de dirigent; verder Helena van Heel – mezzosopraan en TY Zeeuws Kamerorkest.

Eisenga componeerde dit werk in eerste instantie voor de Nationale Herdenking 50 jaar Watersnoodramp. In 2003 is het met veel succes op 7 plaatsen in Zeeland en daarbuiten uitgevoerd. De reacties erop waren indertijd overweldigend.

Het Zeeuws Concertkoor heeft aan Douwe Eisenga de opdracht gegeven een nieuwe orkestversie te maken, zodat het samen met Cantare dit requiem in een kleinere orkestbezetting op meerdere plaatsen in Zeeland kan uitvoeren. De nieuwe orkestversie is inmiddels beschikbaar en de volgende concerten staan op de rol:

  • – 27 januari 20.00 Sint Jacobskerk Vlissingen
  • – 28 januari 20.00 Grote of Maria-Magdalenakerk Goes
  • – 31 januari 20.00 Grote of Sint Michaëlskerk Middelharnis
  • – 2 februari 20.00 Nieuwe Kerk Zierikzee
  • – 4 februari 20.00 Atrium stadskantoor Tholen
  • – 5 februari 14.30 Nieuwe Kerk Zierikzee

Al naar gelang de plaatselijke situatie is er een voorprogramma.

Voor meer info: www.thefloodrequiem1953.nl

Kaarten voor deze concerten kosten € 20,-

Kaarten bestellen via: www.thefloodrequiem1953.nl

Voor donateurs van de Stichting Vrienden van de VOV zijn er op 27 januari plaatsen gereserveerd in het middenschip van de Sint Jacobskerk.

Het Watersnoodmuseum te Ouwerkerk doet mee in dit project. Voor de concerten op 31 januari (Middelharnis) en 2 februari (Zierikzee) stelt het vouchers ter waarde van € 5,- beschikbaar die aan de concertlocaties kunnen worden ingewisseld.

In het programmaboekje van deze concerten komt weer een voucher ter waarde van € 7,50 die kan worden ingewisseld aan de balie van het Watersnoodmuseum.

Deze concertreeks wordt mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland, het VSBfonds iedereen doet mee, meerdere gemeenten en regionale fondsen.

Details

Date:
January 27
Time:
20:00
Cost:
€20
Event Category:
Website:
www.thefloodrequiem1953.nl