Dirigentencontact

Ben je dirigent van een seniorenkoor, en zou je graag eens ervaringen willen uitwisselen met collega’s? Dan is de Community of Practice van LOVOK en KBZON interessant voor jou! We organiseren drie bijeenkomsten op zaterdagochtend, rond onderwerpen die dirigenten van seniorenkoren bezighouden.

In de eerste sessie staat ‘de ouder wordende stem’ centraal. Wat verandert er fysiek als iemand ouder wordt, en hoe kun je daar als dirigent (en als koorzanger) goed mee omgaan? Koordirigent/logopedist Michel de Kort verzorgt een interessante workshop rond dit onderwerp, en gaat nader in op zaken als inzingen, aanpassing van het repertoire, vrouwelijke tenoren, etc. Verder is er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten, om ervaringen en ideeën uit te wisselen, en om van elkaar te leren.

Natuurlijk zijn er veel meer onderwerpen de moeite waard om met elkaar te bespreken: repetitietechniek, variatie in werkvormen, presentatie tijdens concerten, veranderen/ vernieuwen binnen de vereniging, ledenwerving, en ga zo maar door! In overleg met de deelnemers worden de onderwerpen voor de tweede en derde sessie gekozen.

Deze Community of Practice is een initiatief van Koornetwerk Nederland in het kader van DirigentenContact, en wordt georganiseerd in samenwerking  met de Landelijke organisatie voor ouderenkoren (LOVOK, www.lovok.nl) en de Koninklijke Bond van Zang- en Oratoriumverenigingen in Nederland (KBZON). Gastheer is Johan Rodenhuis, zelf dirigent met een uitgebreide ervaring en expertise binnen de seniorenkoren.

Praktische informatie

Data:              zaterdag 10 september, 8 oktober & 12 november 2022
Tijd:                10.00 – 13.00 uur
Locatie:           Huis 73 ’s-Hertogenbosch
Aanmelden:   Via deze link kunt u inschrijven (tot 31 augustus)

Deelname aan de Community of Practice is gratis. Alle dirigenten zijn van harte welkom.

DirigentenContact is een initiatief van Koornetwerk Nederland, in samenwerking ZIMIHC, Koorplein Noord-Nederland, Maestro, Stichting Eduvox en Dirigentenwerkplaats Utrecht. Het project wordt gefinancierd door het Fonds Cultuurparticipatie.