Het maken van een mooie videoclip

We snappen goed dat het maken van een videoclip lang niet voor elk koor dagelijkse kost is. Daarom ondersteunen en inspireren we koren die daar behoefte aan hebben bij het maken van hun video met o.a. (online) workshops of coaching. Je hebt daarbij de keuze uit 3 thema’s:

  1. Technische ondersteuning – tips voor het mixen van audio of het editen van je video
  2. Vormgeving, presentatie en (beeld)regie – bijvoorbeeld een workshop door een regisseur of choreograaf
  3. Muzikale en/of vocaaltechnische aspecten – bijvoorbeeld een workshop stemvorming of interpretatie

Voor de organisatie van deze workshops werken we samen met Stichting Maestro. Is je koor aangesloten bij KBZON? Dan kun je gratis gebruikmaken van dit ondersteuningsaanbod – als je ook inderdaad een video aanlevert voor de sluitingsdatum! Andere koren betalen een bescheiden bijdrage (de precieze hoogte hiervan is afhankelijk van de kosten van de betreffende workshop). Bij aanmelding van je koor geef je aan of je een workshop wilt volgen, en naar welk van de drie thema’s je voorkeur uitgaat.

Een eerste inspiratiesessie organiseren we al op woensdagavond 14 april. Je kunt je daarvoor hier aanmelden. Verder vind je hier alvast een aantal leuke koorvideo’s om je te inspireren.

Heeft jouw koor al ervaring met het maken van videoclips? En wil je best een ander koor helpen dat daar nog minder bedreven in is? Dan kun je je bij ons melden als koormaatje! Zo kunnen nog meer koren meedoen!

“Gebruik al je talenten! Het zou erg stil zijn in het bos als alleen de beste vogel zou zingen en de rest zou luisteren…”