Stem op jouw favoriete Serenade!

Om koren in coronatijd een stip op de horizon te bieden, lanceerde KBZON het initiatief SERENADE, waarmee we koren uitnodigden om mensen of organisaties in hun omgeving een hart onder de riem te steken met een zelfgemaakte videoclip. Maar liefst 22 koren namen deze uitdaging aan, en zij hebben nog tot vrijdag 18 juni de de tijd om hun video in te sturen.

Stem op jouw favoriete koorvideo
En daarna is het woord aan jullie als kijkers! Alle ingezonden video’s zijn te bekijken op het YouTubekanaal van KBZON. Van zaterdag 19 juni 10.00 uur tot woensdag 23 juni 13.00 uur kun je via deze link stemmen op jouw favorieten. De winnaar van deze stemming ontvangt een mooie prijs in de vorm van een workshop voor het hele koor.

Vanaf 19 juni gaat ook de vakjury aan de slag. Machteld van de Putte, Marlou Vriens en Don Henken, drie bevlogen musici die hun sporen in de amateurkoorwereld hebben verdiend, beoordelen alle inzendingen op muzikale aspecten, maar letten daarnaast ook op creativiteit, vormgeving en regie. Alle deelnemende koren ontvangen na afloop een aantal ‘tops en tips’ van de jury. De meest creatieve, bijzondere en ontroerende inzendingen worden beloond met een mooie prijs. Naast de al genoemde publieksprijs (beschikbaar gesteld door Dirigentenwerkplaats Utrecht) worden ook uitgereikt:
   – De ‘Witte Roos’ (beschikbaar gesteld door BALK), voor de mooiste vertolking van een Nederlandstalig lied
   – Een prijs voor het beste Kinder- of Jeugdkoor (beschikbaar gesteld door het Nederlands Koor Festival)
   – De Serenade-prijs voor de overall winnaar (beschikbaar gesteld door KBZON)

Prijsuitreiking
De spannende Finale van Serenade is op zondag 27 juni vanaf 16.00 uur live te volgen via Zoom. Het belooft een feest te worden, met naast het officiële gedeelte ook live optredens van de koren Ad Parnassum en JoKoLo. En als klap op de vuurpijl sluiten we af met een spetterende mini-zangworkshop onder leiding van jurylid Marlou Vriens! Er is volop ruimte om deel te nemen aan deze zoomsessie, maar we vinden het fijn als je je vooraf even aanmeldt via deze link. Je krijgt de zoomlink dan per mail doorgestuurd.